Filteri

FILTER MATERIJAL

Filter materijal može se dobiti u rolnama ili rezan na dimenzije u klasama G2 do F5. Postoji više klasa filtera i dele se zavisno od dimenzija pora. G2(grubo filtriranje) je klasa filtera sa najvećim porama a F5(fino filtriranje) sa najmanjim. Standardna dimenzija rolni je 2×20 m. Filtere za IMP komore tipa KN ili KG izrađujemo izrezane na dimenziju prema tipu komore.

 

PANEL FILTERI

Filtere u kartonskom ili pocinčanom okviru nazivamo panel filteri a služe kao predfilteri finijim filterima. Panel filtere u pocinčanom ili kartonskom okviru s ispunom od filtera u klasama G2 do F5 proizvodimo po standardnim dimenzijama ili po potrebi naručitelja. Najčešće se koriste kao predfilteri ispred filtera više klase ili kao filteri u klima komorama gde se ne zahteva viši stepen filtracije. Filterski materijal je postavljen talsasto ili ravno između dve žičane mreže.

 

FAN-COIL

Fan-Coil filteri su po meri skrojeni filteri za sve vrste ventilokonvektora. Isporučuju se kao šiveni džepovi u koje su umetnuti žičani okvir, našiveni na žičani okvir ili kao filter materijal izrezan na određenu dimenziju. Izrađuju se od 100% sintetičkih vlakana u različitim filtraciskim klasama.

 

FILTER VRECA

Filter vreće su proizvodene savremenom tehnologijom šivenja džepova. To osigurava visoku sposobnost zadržavanja prašine a samim tim i maksimalni učinak. Dolaze u standardnim i posebnim dimenzijama klase od G3 do F9. Okvir filtera je pocinčani U-profil od 20 mm ili 25 mm. Filter vreće su testirane u nezavisnim laboratorijima te su u skladu s EN 779 i ASHARE 52-76

 

FILTERI ZA TERMOLAKIRNICE

Filteri za termolakirnice različitih su debljina zavisno od svoje namene. Razlikujemo više vrsta filtera za termolakirnice:

  • plafonski i podni i filteri u rolnama ili rezani na dimenzije
  • filteri za visoke temperature
  • predfilteri koji se postavljaju na vazdušni kanal, klase G3

 

APSOLUTNI FILTERI

Nudimo apsolutne (hepa) filtere poznatih evropskih proizvođača u svim standarnim dimenzijama. Apsolutni filteri zadržavaju 99.997% čestica manjih od 0.3 mikrona (klasa filtracije H 10 do H 14 prema EN 779 i ASHARAE 52-76.) Posebno se preporučuju za primenu u u bolnicama, farmaciji, prehrambenoj industriji, elektroničkoj industriji, odnosno svuda gde je potreban sterilan i čist vazduh.

 

FINI FILTERI

Fini filteri ili kako se drugačije nazivaju i V Cell dobili su naziv zbog svog karakterističnog oblika. Dizajnirani su u obliku slova V kako bi što efikasnije odstranjali nepoželjne čestice iz vazduha. Ove je filtere ASHRAE svrstala u krute filtere, a prema efikasnosti su podeljeni u tri grupe:
*60 – 65%, *80 – 85%, *90 – 95%

 

ŽIČANI FILTERI

Nudimo žičane filtere za filtraciju vazduha u sredinama sa posebno agresivnim atmosferama. Služe za skupljanje masnoća.
Kućište filtera može biti od :

*pocinčanog lima
*aluminija

 

FILTERI PO NARUDŽBINI

U mogućnosti smo da pored postojećeg programa filtera proizvodi i filtere po posebnim potrebama korisnika, ukoliko želite da naručite filter koji nije u našem trenutnom programu molimo vas da nas kontaktirate…